PRES Corner 7/2013

Kevät polkaistiin käyntiin oikein tohinalla Salmen ulkoilualueella laskemisen ja muun yhdessäolon merkeissä sunnuntaina 24.3. Mukana tapahtumassa oli 30 henkeä ja yksi koira.

Tämän viikon tiistaina kävimme Tuulian Ahon kanssa luovuttamassa 1500€ hyväntekeväisyytenä joulukonsertilla keräämämme rahat Vihtori Ry:lle.
Vihtori-työpaja on starttipaja 16-18 -vuotiaille vihtiläisille nuorille, joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa. Starttipajalla saa valmiuksia opintoihin, työelämään ja elämänhallintaan. Toiminnan lähtökohtana on tukea ja ohjata nuorta löytämään oma polkunsa opiskelu- ja työelämässä. Työpajaohjaajan ja nuoren yhdessä laatiman alkukartoituksen pohjalta suunnitellaan työpajajakson pituus, joka on tarpeen mukaan joko 1 tai 3 kuukautta. Toiminta sisältää yksilöohjausta ja ryhmätoimintaa. Jokaiselle nuorelle laaditaan oma henkilökohtainen suunnitelma ja tulevaisuuden tavoitteet. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja maksuttomuuteen. Hakeutuminen työpajaan tapahtuu pääsääntöisesti viranomaisen (mm. Vimma, koulukuraattorit, TE-keskus) kautta. Nuorisokeskus Klubi toimii työpajan ”päämajana”. Työpajaohjaajien toimipisteet sijaitsevat Linjaportilla.

Projektit etenevät suunnitellusti ja saimme tämän viikon Luoteis-Uusimaa lehdessä hyvää näkyvyyttä kamarille. Vihdin palvelukartta on muutamaa mainospaikkaa vaille valmis, tästä iso kiitos Jan Metsolalle joka on toiminut projektin käynnistäjänä ja yhteyksien luojana. Jan hoitaa myös karttojen painamisen. Kiitän projektipäällikkönä Jania panoksesta.

Nuorten syrjäytymistä ehkäisevä kampanja jatkuu ja haastankin kaikki oman kamarin yrittäjät mukaan talkoisiin. Tässä numerossa kerromme projektin pääkohdat. Projektiryhmä on myös päättänyt ottaa uuden palkinnon kamarille eli Vihdin vastuullisin -palkinnon, jonka kamari jakaa vuoden vastuullisimmalle yrittäjälle. Tästä tiedotamme lisää myöhemmin.

Monaco-iltaa vietämme 26.4., ohessa tapahtumasta lisätietoja. Myös projektipäällikkyyksiä on vapaana, joten haasta itsesi ja tule mukaan toteuttamaan jo nyt loistavasti alkanutta vuotta. Nyt vaan rohkeasti mukaan ja ilmoittautumaan joko info@jcivihti.com tai jani.nikali@nylund.fi gsm. 050 432 33 23.

Kotisivumme tulevat uudistumaan ja tiedotamme siitä ensi numerossa. Kaikkien panosta tarvitaan tähän ja ideoita otetaan nyt jo vastaan ja niitä voi rohkeasti esittää allekirjoittaneelle.

Jani Nikali
PRES 2013

Takaisin uutisiin