Vaikuttamistaitoja ja -kanavia tarvitsemme työssä ja jokapäiväisessä elämässä. Nuorkauppakamarissa opitut taidot ovat suoraan siirrettävissä työelämään.

Järjestön johtotehtävät tarjoavat jäsenelle mahdollisuuden harjoitella vaikuttamista käytännössä. SNKK:n koulutuspalvelujen tarjoama johtajuuskoulutus tukee osaltaan viroissa ja tehtävissä oppimista, lisää tietotaitoa ja kokemusten vaihtoa.

Vaikuttamistaitoja voi nuorkauppakamarissa kehittää myös erilaisissa valmennuksissa ja koulutuksissa sekä yhteiskunnallisissa tehtävissä, joita aukenee JC-uran myötä. Esiintymistaitoja voi harjoitella esim. vuosittaisissa debatti- ja puhekilpailuissa. Kilpailuja ja debatti-iltoja voi järjestää myös osana kamarin kuukausitapahtumia tai yhteistyökumppanitilaisuuksia.

Järjestämme myös Vaikuttajakoulua, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan erilaisiin yhteiskunnallisen vaikuttamisen kanaviin. Vaikuttajakoulussa tutustutaan mm. eduskunnan, poliittisten puolueiden ja Euroopan Unionin toimintaan. Vaikuttajakoulu järjestetään noin parin vuoden välein.

Vihdin edustaja puhekilpailussa 2015

Esiintymällä menestykseen!

Onko esiintymisjännitys sinulle tuttua? Kainalot kostuvat ja kurkkua kuivaa? Ihailetko ihmisiä, joille esiintyminen näyttää olevan helppoa? Helppous on yleensä vankan kokemuksen tulos. Harjoitus siis tekee mestarin myös tässäkin lajissa.
Puhe- tai debattikilpailuun osallistuminen on erittäin tehokas tapa kasvaa esiintyjänä. Järjestämme vuosittain tähän liittyen jäsenistöllemme lukuisia mahdollisuuksia oppia paremmiksi esiintyjiksi. Pienten puheiden pitäminen on kokeneelle kamarilaiselle arkipäivää. Hyppää sinäkin mukaan.

Puhekilpailu

Puhekilpailulla on nuorkauppakamarissa pitkät perinteet. Vuoden alussa kamarit järjestävät kamaritason kilpailuja kuukausitapahtumien tai esim. vuosikokousten yhteydessä. Kamareiden voittajat osallistujat maaliskuussa aluekokouksissa järjestettäviin aluekilpailuihin, joiden voittajat puolestaan pääsevät kisaamaan huhtikuussa kansalliseen puhekilpailuun SNKK:n vuosikokouksessa.

Suomen paras puhuja edustaa järjestöä JCI:n Eurooppakokouksessa ja tämän kilpailun voittaja JCI:n maailmankokouksessa.

Debatti

Debatti on nopean oivaltamisen ja älykkään dialogin juhlaa. Yllättävät käänteet kuuluvat osana hauskuuteen ja kilpailun jälkeen on voittajan olo. Olipa lopputulos mikä tahansa.

Debatti järjestetään syksyn Aluekokouksien yhteydessä sekä kansallisessa vaalikokouksessa.

Debatti vaatii harjoitusta, joten haasta naapurikamari debattikisaan ja kerätkää kokemusta ennen alueellista koitosta. Kannattaa myös kysyä kamarin koulutusvastaavalta tai aluekoordinaattorilta debattikoulutusta.