Vihdin nkk:n ehdokas Maaseudun tulevaisuuden tekijä 2013

Maaseudun Tulevaisuuden Tekijä -kilpailun voittajat palkittiin perjantaina 11.10. klo 13 KoneAgria -messuilla Jyväskylän Paviljongissa Valtran messuosastolla.

Maaseudun Tulevaisuuden Tekijä 2013 on kilpailu, jonka avulla halutaan korostaa maaseudulla toimivien yrittäjien työpanosta sekä kannustaa heitä kehittämään elinkeinoaan. Julkisuuteen halutaan tuoda menestyneitä toimintamalleja, tuoteideoita ja lisäelinkeinoratkaisuja, joilla edistetään maaseudun elinvoimaisuutta. Kilpailun järjestää Tuhansien järvien nuorkauppakamari ry. yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Kilpailun suojelijana on toiminut Maaseudun Tulevaisuus -lehti. Kilpailun tuomaristo koostuu merkittävistä yhteiskunnan vaikuttajista sekä tuottajajärjestöjen ja kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajista.

Palkinnon vastaanotti Eero Kolila.
Palkinnon vastaanotti Eero Kolila.

Maaseudun Tulevaisuuden Tekijä 2013 on Viipurilainen kotileipomo Lahdesta. Kilpailun voittaja Teppo Ylä-Hemmilä on yksi perheyrityksen osakkaista. Palkitsemisen perusteena on ensisijaisesti tuotteiden erinomainen brändäys, jossa ovat mukana kaikki yrityksen työntekijät. Yrityksessä on myös kiinnitetty paljon huomiota johtamiseen ja työhyvinvointiin. Yritys tekee hyvää tulosta ja tuo työtä lähialueelleen. Yrityksen toiminta tukee lähiruoka-ajattelua ja kestävää kehitystä. Palkintona on matkalahjakortti. Ehdottajana olivat Vihdin Nuorkauppakamarista Tero Jääskeläinen ja Piia Tonttila.

Ensimmäinen kunniamaininta myönnettiin Äystöllä toimivalle Laidun Hereford Oy:lle. Yrittäjä Jussi Harju yhtiökumppaneineen on luonut innovatiivisen 3 yrityksen yhteisen toimintamallin laadukkaan naudanlihan myyntiin ja markkinointiin. Yrityksellä on myynnissään uudenlainen toimintamalli, joka mahdollistaa lihan tilaamisen tilalta suoraan kotiovelle. Yrityksen liiketoiminnassa on myös sovellettu tietotekniikkaa monipuolisesti. Palkinnoksi yritys saa tietotekniikkapalveluita.

Toinen kunniamaininta myönnettiin karstulalaiselle Epira Oy:lle, joka tuottaa, markkinoi ja myy puunjalostusteolisuudessa syntyviä sivutuotteita ja tekee tuotekehitystä sivutuotteiden jalostamiseksi suomalaisiksi huipputuotteiksi. Perusteluina olivat onnistunut tuotteistaminen, ympäristöystävällisyys sekä yrityksen hyvä taloudellinen tulos. Palkintona on kirjallisuutta.

Maaseudun Tulevaisuuden Tekijä 2013 on kilpailu, jonka avulla halutaan korostaa maaseudulla toimivien yrittäjien työpanosta sekä kannustaa heitä kehittämään elinkeinoaan. Julkisuuteen halutaan tuoda menestyneitä toimintamalleja, tuoteideoita ja lisäelinkeinoratkaisuja, joilla edistetään maaseudun elinvoimaisuutta. Kilpailun järjestää Tuhansien järvien nuorkauppakamari yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Kilpailun suojelijana on toiminut Maaseudun Tulevaisuus -lehti. Kilpailun tuomaristo koostuu merkittävistä yhteiskunnan vaikuttajista sekä tuottajajärjestöjen ja kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajista.

Voittajan valintaperusteet:

Kilpailun voittaja

– on toiminut aktiivisesti tilansa tai yrityksensä kehittämiseksi
– huomioi ja kehittää toimintaansa ja tuotteidensa laatua määrätietoisesti ja jatkuvasti
– on soveltanut toiminnassa kestävän kehityksen periaatteita
– on verkostoitunut muiden toimijoiden kanssa
– edustaa omaa ammattikuntaansa esimerkillisesti
– toimii ympäristönsä hyväksi
– huolehtii itsensä ja työntekijöidensä työhyvinvoinnista

Lisätietoja: www.maaseuduntulevaisuudentekija.fi, projektipäällikkö Päivi Iikkanen, paivi.iikkanen@gmail.com, 041 5054808

Viipurilainen www.viipurilainen.fi tai facebookissa

yhteistyossa

Takaisin uutisiin