Yritysvierailu Autohuolto Huhtanen

Kävimme yritysvierailulla yhteistyökumppanimme Autohuolto Huhtasen luona. Kahvin ja täytettyjen croissantien lisäksi saimme kierroksen yrityksen Vihdin Kirkonkylällä sijaitsevissa toimitiloissa sekä kuulla tarinaa siitä, miten yritys on aikanaan perustettu, mitä palveluja he tarjoavat sekä minkälainen alan kilpailu- ja markkinatilanne tällä hetkellä on.

Hinauspalvelu Huhtasella on seitsemän erilaista hinausautoa, joista uusin näkyy kuvassa takanamme sekä Autohuolto Huhtanen nimellä Bosch Car Service -ketjussa mukana oleva autohuolto, jossa olimme käymässä. Heillä on myös toinen kiinteistö Nummelassa, jossa ei tällä hetkellä ole autohuoltoa työvoimapulan takia, vaan se toimii vain heidän oman kaluston säilytys ja huoltopaikkana.
Hinauspalvelussa he tekevät yhteistyötä Suomen autoliiton kanssa, joka on osa Euroopan laajuista autoliittojen verkostoa. Sitä kautta pääsevät mukaan automerkkien omiin sekä vakuutusyhtiöiden hinauspalvelusopimuksiin. Suuri osa hinaustehtävistä tuleekin niiden kautta, mutta suoriakin soittoja heille tulee. Monella asiakkaalla saattaakin tietämättään olla päällekkäisiä hinausturvia, niin auton merkkikohtaisen tiepalvelun, kaskovakuutuksen ja autoliiton jäsenyyden kautta.

Sähköautoja heillä ei huollossa ole vielä juuri näkynyt, koska ne menevät vielä merkkikorjaamoille. Heilläkin kuulemma niihin varaudutaan ja henkilökuntaa on käynyt sitä varten koulutuksissa. Siitä antoivatkin kiitosta Boschin puolelle, että järjestävät hyvin koulutuksia. Hinauspuolella sähkö- ja hybridiautoja oli jo tullut vastaan. Yleisesti harvemmin hinausta tarvitsevaksi autoksi nimesivät Toyotan, useimmiten hinurin kyydissä näkyy kuulemma uudehkoja “premiumautoja”, mm. mersuja, bemareita ja audeja.

Vallitseva markkinatilanne on syönyt katteita niin hinaus-, kuin myös huoltopuolella. Kustannukset ovat olleet rajussakin nousussa, mutta mm. hinaussopimusten hinnat eivät ole juuri nousseet, eikä niissä ole mitään polttoainelisiä. Huoltopuolella perushuollot oli aiemmin monesti 500 € paikkeilla,  niin nyt ne ovat helposti 800 € luokkaa. Varaosapuolella on myös ollut jopa 40 % hinnankorotuksia.

Autohuolto / Hinauspalvelu Huhtanen on pomppulinnoineen ja hinausautoineen yleinen näky Vihdin erilaisissa tapahtumissa ja tulevat näkymään niissä myös jatkossa. Ovat kuulemma mukana perinteiden mukaisesti Wuosisatamarkkinoilla ja eiköhän me saada heidät joihinkin Vihdin Nuorkauppakamarin projektien tapahtumiinkin paikalle 😊

Takaisin uutisiin