Henri Ahlqvist – Johtajaksi kasvanut

“Puheenjohtajavuosi oli tärkeä käännekohta urallani, ilman sitä en varmasti olisi tässä pisteessä kuin nyt olen”.

Henri Ahlqvist on Vihdin Nuorkauppakamarin jäsen joka on kertomansa mukaan jo kahdesti vaihtanut urallaan haastavampiin tehtäviin, nuorkauppakamarista saatujen tietojen ja taitojen ansiosta.

Vuonna 2012 Henrille tuli hyvä hetki lähteä mukaan kamariin koejäseneksi. Hän hyppäsi heti hallituksen sihteeriksi 2013. Sen jälkeen hän on tehnyt kotikamarissa Vihdissä useita hallitusvirkoja sekä ollut a-alueen että kansallisen tason palkintopäällikkönä sekä toiminut kansallisen Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun kansallisena päällikkönä.

Henri on tehnyt aiemmin pitkän uran Ahlsellilla erilaisissa logistiikan tehtävissä. Käänteentekevä hetki hänen urallaan oli Vihdin nuorkauppakamarin puheenjohtajavuosi 2015 ja sen kautta käydyt johtajuuskoulutukset. Ainakaan Henrin opiskeluaikana ei insinöörikoulutuksiin kuulunut minkäänlaisten esimiestaitojen opetusta. Nuorkauppakamarista saamiensa kokemusten myötä Henri rohkaistui ja haki varastopäällikön tehtävään ja hän tuli valituksi. Parhaimmillaan hänen alaisuudessaan toimi 100 henkeä.

Vuonna 2018 hän halusi edetä urallaan ja sai paikan toiminnanjohtajana LIMOWA ry:ssä, joka on logistiikan kehittämis- ja yhteistyöverkosto. Valinnassa painotettiin erityisesti logistiikka-alan tuntemusta sekä kokemusta yhdistystoiminnasta, Henrillä oli tässä kohtaa vahva kokemus molemmista.  “Tehtävä oli mahtava näköalapaikka logistiikka-alalle, työssä tarvitsi olla ajan hermoilla ja verkostoitua”, Henri kertoo. Työn sisältö oli samankaltaista kuin mitä hän tottui kamarin puheenjohtajana tekemään: budjetointia, jäsenhankintaa, lausuntoja, tapahtumien suunnittelua ja edustamista. Elokuussa 2021 hän sai seuraavan etenemismahdollisuuden, kun hän pääsi logistiikan asiantuntijaksi Swecolle. Tässä roolissa on jo aiemmin mainittujen taitojen lisäksi erityistä hyötyä nuorkauppakamarissa saadusta projektikokemuksesta.

Henri on osallistunut vuosien mittaan lukuisiin nuorkauppakamarien järjestämiin koulutuksiin, projekteihin, tapahtumiin ja kokouksiin sekä ollut myös itse niitä järjestämässä, lista on pitkä. Kaikki nämä ovat kasvattaneet häntä hiljalleen kohti itsevarmaa johtajaa ja esiintyjää. Hän onkin itse myös vetänyt erilaisia koulutuksia ja ollut puhujana erilaissa seminaareissa ja luennoilla sekä korona-aikana järjestänyt ja vetänyt kymmeniä webinaareja. Hän toteaakin, että nuorkauppakamarista saa niin paljon, kuin sille antaa. Mitä useampaan asiaan lähtee itse rohkeasti mukaan, sitä enemmän oppii.

Kysyin Henriltä hänen oivalluksiaan johtajana. “Delegoi jos voit”, hän heittää. Henri on oppinut myös kohtaamaan ja johtamaan erilaisia ihmisiä, kaikille ei toimi samanlainen lähestymistapa. Hän ei halua myöskään käskyttää ketään vaan johtaa kannustamisen kautta. Myös oman jaksamisen tunnistaminen on tärkeää, siinä vaiheessa kun tuntuu olevan liian kiire kannattaa pitää taukoa, hän ohjeistaa.

Takaisin uutisiin